Въпреки ръста от т.г., двете най-големи летища на Черноморието ни все още

...
Въпреки ръста от т.г., двете най-големи летища на Черноморието ни все още
Коментари Харесай

Фотоволтаици ще осигуряват 30% от необходимата електроенергия на летищата във Варна и Бургас

Въпреки растежа от т.г., двете най-големи летища на Черноморието ни все още са с 60% по-малък пътникопоток по отношение на 2019 година 14:03 ч. 30  article picture alt description
Източник: Фрапорт България

Летищата във Варна и Бургас ще бъдат захранвани с екологично чиста сила. Концесионерът на двете аерогари е стартирал план за фотоволтаични паркове. След построяването им посредством тях ще бъде обезпечена до 30% от електрическата енергия, нужна за сполучливата работа на двете летища. Очаква се фотоволтаичните централи да бъдат пуснати в употреба през 2023 година, оповестиха от „ Фрапорт България “. Паралелно с това на летище “Бургас” са стартирали и изследвания за реорганизация и рехабилитация на пистата.

“Фрапорт Туин Стар” предприе стъпка да обезпечи електрически превоз на двете ни най-големи черноморски летища. Целта е по този начин да се внедри по-екологичен, по-устойчив и комфортен метод за напредване за всички чиновници, работещи на територията на двете аерогари.
През първите 15 години от концесията на летищата във Варна и Бургас е реализиран рекорден растеж на трафика. От 2006 до 2019 година, преди пандемията COVID-19, пътникопотокът на аерогарата в Бургас е бил повишен с 59%, а варненската с 36%.
Началото на пандемията от COVID-19 обаче раздруса авиационния бранш, оказвайки мощно въздействие върху оперативната активност и на двете ни най-големи черноморски летища. През 2020 година трафикът на аерогарите понижа с 80% по отношение на равнището от 2019 година Макар тази година те да регистрират малко по-висок пътникопоток, към момента е налице спад от 60% по отношение на размера на трафика през 2019 г.
През последните 15 години, максимален брой входящ и произлязъл трафик на летище Бургас произлиза от следните 5 страни: Русия, Германия, Англия, Полша и България. На летище Варна най-вече заминаващи и идващи полети са се осъществили до следните 5 страни: България, Германия, Русия, Австрия и Англия. Освен за бизнес пътувания, туризъм и отдих, черноморските летищата са и карго центрове на източното крайбрежие. За интервала 2006-2021 година летище Бургас е обработило 82,8 хиляди тона товари.
През първите 15 години от концесията, „ Фрапорт Туин Стар “ е вложило над 400 млн. лева, вследствие на което летищата във Варна и Бургас разполагат с 2 нови пътнически терминала, открити през 2013 година, и се радват на обилни вложения в рационализация на инфраструктурата и оборудването, както и изцяло актуализирана писта на летище „ Варна “. Всички капиталови действия подхождат на най-високите европейски стандарти за сигурност и сигурност, означават от компанията.
„ От името на “Фрапорт България” благодаря на всички, които способстваха за нашето сполучливо развиване през първите 15 години в ролята на концесионер на летищата! Благодарим на нашите чиновници, търговски сътрудници, държавни органи и не на последно място на нашите акционери, който постоянно ни се доверяват и ни поддържат! Разчитаме на всички наши сътрудници и се надяваме да растем дружно с тях, както и да се интегрираме още повече!”, сподели доктор Франк Кванте, основен изпълнителен шеф на “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД.
Летищата във Варна и Бургас бяха първите в България, получили документи на EASA – Европейска организация за авиационна сигурност, отговаряща за стандартизацията в региона на сигурността и виновното потребление на запаси и Въглеродна акредитация – Ниво 2 „ Намаляване “ в чест на всички дейностите ориентирани в посока картографиране и понижаване на излъчванията на CO₂. По време на Коронавирус рецесията черноморските летища се подредиха измежду първите, наградени със Здравна акредитация от Международния съвет на летищата за изявения ангажимент да приоритизира и ползва най-високото равнище ограничения за здраве и сигурност на летищата Варна и Бургас.
С взор към бъдещето, концесионерът на летищата се стреми да ги трансформира в целогодишни черноморски центрове с добра съгласуваност, посредством полагане на обилни старания в създаване внедряване на дейни маркетингови тактики. България има огромен капацитет за още по-голямо развиване на туризма. “Фрапорт Туин Стар” възнамерява да способства към това развиване дружно с локалните общности, туристическия бранш и способените държавни институции. С тази цел тази година бе учреден Алианс " Българско Черноморие ".
Летищата Варна и Бургас ще продължат тясното си съдействие с всички сътрудници в туристическия отрасъл, организации, държавни и локални институции, бизнес сътрудници и необятната общност, с които имат взаимовръзка и които разчитат на тях за своето лично развиване и напредък.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР